Wijzer over Verwijzing naar ons centrum

Sarcoïdose is een van de speerpunten van de afdelingen longgeneeskunde, reumatologie en neurologie in het AMC, zowel wat betreft de patiëntenzorg als het onderzoek. Patiënten kunnen worden verwezen door hun eigen specialist of huisarts voor nadere diagnostiek of behandeladvies. Maar ook als u als patiënt bekend bent met sarcoïdose en nog vragen heeft kunt u bij ons terecht. Belangrijk is om de verwijzing te richten aan het specialisme van het orgaan dat bij u is aangedaan. 

Verwijzing naar ons centrum

Word wijzer, doe de quiz!

Omdat het voor ons belangrijk is een goed overzicht te hebben van ziektegeschiedenis en eerder aanvullend onderzoek, heeft verwijzing via huisarts of specialist met meezenden van alle eerdere correspondentie onze voorkeur. Mogelijk dat u door ons secretariaat voor de afspraak nog benaderd wordt om schriftelijk toestemming te geven voor het opvragen van onderzoeken uit andere ziekenhuizen, die nodig zijn voor ons om een compleet beeld te krijgen.

Omdat bij sarcoïdose meerdere organen kunnen zijn aangedaan is het belangrijk dat u wordt verwezen naar het juiste specialisme, met verstand van het betreffende orgaan. Zo kunt u, indien verschijnselen van de longen op de voorgrond staan, worden gezien door de longgeneeskunde en bij neurologische verschijnselen door de neurologie. Vraag uw huisarts om de verwijzing te richten aan de polikliniek van dat betreffende specialisme. Meer informatie over hoe uw huisarts of medisch specialist kan verwijzen vindt u op het zorgverleners deel van deze website (u vindt de link hieronder). Als u vragen heeft hoe u de verwijzing in gang kan zetten kunt u onderstaand contactformulier invullen. Graag benoemen dat u patient bent en voor welk specialisme u een vraag heeft. 

Klik hier voor meer informatie over hoe uw huisarts of medisch specialist kan verwijzen

 

Verwijzingcentrum sarcoïdose AMC

Wij zijn een verwijzingscentrum voor patiënten met (long)sarcoïdose. De zorg voor mensen met sarcoïdose is complex. Omdat de ziekte relatief weinig voorkomt zijn we van mening dat de zorg voor deze ziekte het beste in een paar gespecialiseerde ziekenhuizen kan plaatsvinden. Wij willen de zorg voor deze patiënten verbeteren. Onderdeel hiervan is een polikliniek voor mensen met sarcoïdose. Daarnaast hebben wij wetenschappelijke onderzoeksprojecten opgestart met als doel om de diagnostiek en de behandeling van deze ziekte te verbeteren. Hieronder vindt u meer informatie over wie wij zijn en wat voor onderzoek er door het sarcoïdose team wordt verricht. Ook kunt u meer informatie vinden over de 'Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland' (de SBN) of kunt u direct naar de site van de SBN gaan door op hun logo te klikken.

Meer informatie over de SBN   Wetenschappelijk onderzoek
Wie zijn wij?