Wijzer over Overige specialisten Oog, cardiologie, MDL en KNO

Sarcoïdose is een multisysteem aandoening en daarom maken veel verschillende specialisten onderdeel uit van het multidisciplinaire sarcoïdose behandelteam. Hier vindt u informatie over de specialisten oogheelkunde, cardiologie, maag, darm en lever (MDL) en keel, neus en oor (KNO). Ook vindt u informatie over het wetenschappelijk onderzoek dat wij verrichten en hoe u naar ons kan verwijzen. 

Overige specialisten

Word (ver)wijzer!

Overige specialisten

Omdat sarcoïdose een multi-systeem ziekte is zijn er ook overige specialisten betrokken. Afhankelijk van de presentatie zal een patiënt ook worden verwezen naar de oogheelkunde, cardiologie, maag, darm en lever en keel, neus en oor. Veel nieuw gediagnosticeerde patienten zullen worden verwezen naar de cardiologie en de oogheelkunde om betrokkenheid van die organen uit te sluiten. Ook zijn veel van deze specialisten aanwezig bij het multidisciplinaire overleg op vrijdag (de KIR bespreking).


Verwijzingcentrum sarcoïdose AMC

Wij zijn een verwijzingscentrum voor patienten met sarcoïdose. De zorg voor mensen met sarcoïdose is complex. Omdat de ziekte relatief weinig voorkomt zijn we van mening dat de zorg voor deze ziekte het beste in een paar gespecialiseerde ziekenhuizen kan plaatsvinden. Wij willen de zorg voor deze patiënten verbeteren. Onderdeel hiervan is een centraal verwijzingspunt voor mensen met sarcoïdose of die daarvan worden verdacht. Daarnaast hebben wij wetenschappelijke onderzoeksprojecten opgestart met als doel om de diagnostiek en de behandeling van deze ziekte te verbeteren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe u patienten naar ons kunt verwijzen, wie wij zijn en wat voor onderzoek er door het sarcoïdose team wordt verricht.

Word (ver)wijzer!   Wie zijn wij?
Wetenschappelijk onderzoek