Wijzer over Sarcoïdose van gewrichten Reumatologie

Bij de Klinische immunologie en Reumatologie (KIR) hebben wij veel ervaring met de behandeling van systeemziekten, waaronder sarcoïdose. Hierbij werken wij samen met de overige specialisten die betrokken zijn bij de zorg van deze patiëntengroep. De betrokken reumatoloog is Dr. S.W.  Tas. Er is een keer per week op vrijdag een multidisciplinair overleg met het sarcoïdose behandelteam tijdens de KIR bespreking in het AMC.

Reumatologie

Word (ver)wijzer!

Reumatologie en sarcoïdose

Hieronder vindt u informatie over hoe u als zorgverlener kan verwijzen en over het onderzoek dat wij verrichten. Ook kunt u hieronder ons standpunt vinden met betrekking tot off-label gebruik van biologicals en andere targeted therapies bij zeldzame ontstekingsziektes.

 


Verwijzingcentrum sarcoïdose AMC

Wij zijn een verwijzingscentrum voor patienten met sarcoïdose. De zorg voor mensen met sarcoïdose is complex. Omdat de ziekte relatief weinig voorkomt zijn we van mening dat de zorg voor deze ziekte het beste in een paar gespecialiseerde ziekenhuizen kan plaatsvinden. Wij willen de zorg voor deze patiënten verbeteren. Onderdeel hiervan is een centraal verwijzingspunt voor mensen met sarcoïdose of die daarvan worden verdacht. Daarnaast hebben wij wetenschappelijke onderzoeksprojecten opgestart met als doel om de diagnostiek en de behandeling van deze ziekte te verbeteren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe u patienten naar ons kunt verwijzen, wie wij zijn en wat voor onderzoek er door het sarcoïdose team wordt verricht.

Word (ver)wijzer!   Wie zijn wij?
Wetenschappelijk onderzoek