Wijzer over Afdeling maag-, darm- en leverziekten

Sarcoïdose is een complexe ziekte en zowel de diagnose als de behandeling is vaak ingewikkeld. Sarcoïdose is een van de speerpunten van het AMC en patiënten worden bij ons vaak in een multidisciplinair team behandeld. Patiënten kunnen worden verwezen door andere specialisten zoals de neuroloog, oogarts, internist of huisarts voor nadere diagnostiek of behandeladvies. Wij zijn een verwijzingscentrum voor patiënten met sarcoïdose. Hieronder vindt u informatie over de gang van zaken op de polikliniek. Tevens vindt u informatie over eventuele verwijzingen naar ons centrum.

Afdeling Maag- darm- en lever

Word wijzer. Doe de quiz

Polikliniek maag-, darm- en leverziekten

Bij uw bezoek aan de polikliniek maag, darm en lever proberen wij na te gaan wat er precies aan de hand is en of er betrokkenheid is van de maag, de darm of de lever bij de sarcoidose. Uiteraard proberen wij adviezen te geven met betrekking tot de behandeling. Soms zijn er vervolgonderzoeken nodig om het verder uit te zoeken. De uiteindelijke behandeling zal worden verricht door het specialisme met verstand van het orgaan dat het ernstigst is aangedaan. In de praktijk zak dit veelal de longarts of de neuroloog zijn. 
Het AMC is een universitair medisch centrum. Het kan voorkomen dat een co-assistent (arts in opleiding) of een arts-assistent (specialist in opleiding) u onderzoekt. Door mee te kijken en te luisteren kunnen assistenten het vak goed leren. Zij staan onder supervisie van een ervaren medicus, die zo nodig delen van het onderzoek bij u zal herhalen en de conclusie en het plan zal bespreken. Bij controle afspraken wordt u vaak teruggezien door de arts-assistent, uiteraard tevens onder supervisie. U kunt de polikliniek maag, darm en lever vinden in het poliklinieken gebouw op Q2. Het kan zijn dat u na afloop bloed moet laten prikken. Dit gebeurt bij het ‘laboratorium bloedafname’ op Q0.

Klik hier voor een plattegrond van de polikliniek maag-, darm- en leverziekten

Wat voor onderzoek verrichten wij als sarcoïdosecentrum?

 

Verwijzingcentrum sarcoïdose AMC

Wij zijn een verwijzingscentrum voor patienten met sarcoïdose. De zorg voor mensen met sarcoïdose is complex. Omdat de ziekte relatief weinig voorkomt zijn we van mening dat de zorg voor deze ziekte het beste in een paar gespecialiseerde ziekenhuizen kan plaatsvinden. Wij willen de zorg voor deze patiënten verbeteren. Hieronder vindt u meer informatie over betrokkenheid van het hart bij sarcoidose, wie wij zijn, wat voor onderzoek er door het sarcoïdose team wordt verricht en hoe men naar ons kan verwijzen.

Overige organen   Wie zijn wij?
Wetenschappelijk onderzoek   Verwijzing naar ons centrum